Schiet meteen raak met een gerichte digitale strategie

Sporadisch een berichtje posten op Facebook, een story plaatsen op Instagram of een artikel delen op LinkedIn. En dan wachten maar… Uren staren naar je telefoon tot hij rinkelt. Wel, zo werken we niet bij The List Media! De tijden dat alles vanzelf ging zijn voorbij, tenminste: als je rendement wilt halen uit je Social media. Zet in op een krachtige socialmediastrategie en kies voor kwalitatieve content. Deel die content op een gestructureerde en consistente manier op de juiste kanalen, adverteer ze naar de gerichte doelgroepen et voilà: jouw online marketing strategie is geboren.

Socialmediamarketing
Slide into our DMs!

Je hoorde deze begrippen en uitspraken ongetwijfeld vaak. Social media beheerst al bijna 15 jaar ons leven. Van zodra we onze ogen openen hebben we al minstens vijf minuten op Instagram en TikTok gekeken. Jaarlijks komen diverse socialmediaplatformen als paddestoelen uit de grond gerezen. Facebook, LinkedIn, Instagram, TikTok, Pinterest, Snapchat, YouTube,… En dan hebben we de helft nog niet opgesomd.

Social media is een eenvoudige manier om een groot publiek te bereiken en in tegenstelling tot wat de meesten denken is dat niet per sé gratis. Socialmediamarketing en socialmedia-advertising mogen zeker niet ontbreken in jouw marketingplan. Laat ons een kijkje nemen hoe we deze kanalen slim kunnen benutten voor jouw campagnes.

Behoefte-creatie
adverteren maar

Je hebt een strategie uitgewerkt en je contentplanning ligt te blinken op je bureau. Je steekt heel wat tijd en energie in het maken en posten van je content. Je bereikt heel wat mensen en je krijgt best wel een mooi aantal likes op je posts. En toch valt het je op: je blijft maar in dezelfde vijver vissen. Het zijn àltijd Katrien van achter de hoek, nonkel Roger en buurvrouw Michelle die een post liken. En hoewel die vaste fanbase héél belangrijk is, is het aantrekken van nieuwe mensen zodoende nog belangrijker. Dit kan via socialmedia-advertenties. Het adverteren via social media zorgt voor heel wat opportuniteiten. Je bereikt je doelgroep frequent en efficiënt. Deze ‘vreemden’ worden je klanten van morgen.

Zomaar geld uitgeven? Dat doen we niet

Het bereik van social media is enorm. Met slechts enkele klikken bereik je duizenden mensen. Uiteraard is niet iedereen van die duizenden mensen je ideale klant. Daarvoor bepalen we samen eerst je doelgroep. Wij bakenen deze doelgroep af op basis van leeftijd, sociale status, woonplaats, werkplek, wat men leuk vindt … Dankzij deze gegevens gaan we gericht adverteren en mikken we recht in de doelgroep die we willen bereiken.

Geld over stoelen of banken smijten doen wij liever niet. Gericht geld uitgeven daarentegen… De strategisten van The List Media zijn ware experts in het adverteren via Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, etc. Benieuwd hoe we meer klanten voor jou maken? Geef ons een seintje en wij doen de rest!

Als je het op Google niet kan vinden, dan kan je het nergens vinden!

SEO
Gevonden worden zonder ervoor te betalen

Search Engine Optimization zoekmachineoptimalisatie. Aan de hand van SEO zorg je ervoor dat je website zo hoog mogelijk gaat scoren in Google of andere zoekmachines. Het is een zeer belangrijk onderdeel om de vindbaarheid van je site zonder advertenties te gaan verhogen. Je website mag dan wel een stralend ontwerp hebben, als hij niet gevonden wordt, dan sta je ver van huis.

Bij SEO is het belangrijk om rekening te houden met de inhoud (content) van je website. Wat je erop zet qua tekst en welke foto’s je gebruikt heeft allemaal invloed op de vindbaarheid van je site. Daarbij komt ook het technische luik piepen: zoekmachinecrawlers, META-teksten … Je hebt er vast en zeker al over gehoord.
Het The List Media team weet precies de juiste dosis content te mixen met de correcte portie techniek. Zo zorgen we er keer op keer voor dat je website hoger in de zoekmachines komt te staan – én dit zonder ervoor te betalen.

SEA
De juiste mensen naar je website leiden

Also known as… Search Engine Advertising of Google Ads. SEA zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt in Google bij specifieke zoekopdrachten. Als je nu ‘ik wil subito presto rijk zijn’ typt in Google, dan krijg je al snel advertenties te zien om mee te spelen met de Lotto. Niet meteen wat je zocht (je zocht centen en geen ‘kans op’…), maar wel een mooie illustratie van hoe krachtig SEA is. Per click naar één van de geadverteerde websites wordt er een klein bedrag in rekening gebracht aan de adverteerder. Search Engine advertising is een zeer doeltreffend onderdeel van een overkoepelende digitale marketingstrategie omdat het perfect aansluit op de expliciete noden van de gebruikers. De mensen die je via SEA bereikt, zijn effectief op zoek naar de diensten of producten die jij aanbiedt. Ze geven op eigen initiatief bepaalde termen in in de zoekmachine en zijn dus actief op zoek naar gerelateerde informatie, producten of voorstellen. Wil jij hoger in de zoekresultaten staan wanneer iemand jouw bedrijfssector of -naam intikt? Wil je mensen herbereiken die eerder op je site terecht kwamen? Wil je mensen achtervolgen op andere websites met krachtige banners? Wij nemen deze taak met plezier op ons.

E-mailmarketing heeft verschillende doelstellingen

  • Je blijft top of mind bij prospecten
  • Je vormt je klanten om tot ambassadeurs
  • Bovendien kan je bij e-mailcampagnes werkelijk àlles gaan meten

Wie opende de mail? Hoeveel keer werd er doorgeklikt en naar waar? Handig!

Benieuwd wat e-mailmarketing voor jou kan betekenen? Stuur ons een mail en wij doen de rest!

Genoeg gescrold,

ga over tot actie