Heerlijke, "gezonde" kerstkoekjes

Gezien we ons bij The List Media ervan bewust zijn dat er tijdens de feestdagen al heel wat foodbaby’s worden gemaakt, en dit best intensief kan zijn voor het afkickproces in januari, stellen we jullie graag een recept van “sneukelingsjes” voor dat minder bloedsuikerspiegels laat inzinken: kerstkoekjes op basis van natuurlijke suikers. Let’s go!

Ingrediënten

Voor 30 overheerlijke kerstkoekjes.

Instructies

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Maal de havermout fijn, bijvoorbeeld in een blender.
Doe de gemalen havermout, amandelmeel, bakpoeder, kokosbloemsuiker en kaneel in een kom en meng het goed door elkaar.
Smelt de kokosolie kort in de microgolfoven en voeg het, samen met het ei en de amandelmelk, toe aan het meel.
Snij de banaan in stukjes of mix deze met de staafmixer fijn. Meng de fijngehakte banaan door het kokosolie mengsel.
Meng het meel en het kokosoliemengsel door elkaar met de hand tot een samenhangend deeg.
Leg het deeg 20 min. in de koelkast om af te koelen.
Rol met een deegroller het deeg uit op het aanrecht of op een stuk bakpapier.
Steek de koekjes uit met een vormpje en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes in ongeveer 15 min. gaar (dikkere koekjes mogen iets langer).
Laat de koekjes afkoelen en versier ze met glazuur of andere versiersels (let op, dan voeg je dan wel suikers toe, maar een beetje suiker kan toch geen kwaad).
Aanvallen maar!